Ezeket Önnek is érdemes tudnia a léböjt kúráról!

1234
HOZZÁSZÓLÁS:

Manapság a léböjt kúra óriási divat az Egyesült Államokban; a címlapfotókon hírességek kortyolják a gyümölcsleveket. Ennek a divatnak az a lényege, hogy mivel a főzés elpusztítja a gyümölcsökben és zöldségekben levő vitaminokat, ásványi anyagokat és enzimeket, okosabb nyersen fogyasztanunk őket.

Nem is kell nagy adagokat bekebelezni belőlük, elég, ha üdítő és egészséges itallá turmixoljuk össze őket. A gyümölcslevek bioflavonoidjai és enzimjei elősegítik az emésztést, és meggyorsítják az enzimek felszívódásának folyamatát.

Lúgosítás természetesen

Noha a gyümölcslevek természetes gyümölcssavakat tartalmaznak, megemésztve lúgos kémhatást eredményeznek, helyreállítva a szervezet sav-bázis egyensúlyát a zsíros ételek után. A méregtelenítés szempontjából a lékúra valójában alig különbözik a gyümölcs- vagy zöldségnapoktól; a különbség egyedül annyi, hogy az előbbi esetben sokféle gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk el egy nap folyamán. A kétféle kúra áldásai nagyjából megegyeznek.

Némely természetgyógyász ugyan azt tartja, hogy a lékúra hasznosabb, mint a teljes böjt, amikor csak vizet és citromlevet veszünk magunkhoz, mivel a lúgosító gyümölcs- és zöldséglevek meggyorsítják a tisztulás és regenerálódás folyamatát.

Fellélegzik az emésztőrendszer

Már maga az a tény, hogy ilyenkor iszunk és nem eszünk,  pihenteti az emésztőrendszert, hiszen nem kell a szilárd táplálékot megrágnunk, megemésztenünk és felszívnunk, úgyhogy a kúra tisztító, fiatalító hatása szinte azon nyomban érezhető. 

A lédivat hódolói általában hetente egy napot szánnak a lékúrára, amely hasonló elvek szerint működik, mint a gyümölcs- vagy zöldségnapok. Akad, aki tovább él leveken – akár egy egész hétig is. Ez azonban csak természetgyógyász felügyelete mellett javallott. Eszerint összesen 8 deci vízzel hígított levet vehetnek csak magukhoz egy nap folyamán, de közben nagyon sok vizet kell meginniuk.

Az elkészített levek akkor a leghasznosabbak, ha maximum 24 órán belül elfogyasztjuk őket, addig pedig természetesen hűtőben  szükséges tárolni őket.

1234
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]