A léböjt-kúrák jelentőségéről általában…

1342
HOZZÁSZÓLÁS:

Manapság a léböjtkúra egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte. – Számtalan címlapfotóról mosolyog ránk egy olyan híresség, sztár aki éppen valamiféle gyümölcslevet kortyolgat! A gyümölcs -és zöldséglevek készítésénél képzeletünket is szabadjára engedhetjük!

A léböjt lényege, hogy a kúra alatt nem veszünk magunkhoz szilárd táplálékot, és mivel így az energiapótlás visszaesik, a szervezet mozgósítja saját raktárait, beindulnak az öngyógyító képességek.

Tehermentesítve a szervezetet, megtisztítjuk azt a különböző méreganyagoktól, még a felesleges testsúly egy részétől is megszabadulhatunk, ráadásul pozitív hatással van a kedélyállapotra is.

Az “újszerű divat” egyik kiindulópontja az, hogy mivel a főzés elpusztítja a gyümölcsökben és zöldségekben levő vitaminokat, ásványi anyagokat és enzimeket, okosabb nyersen fogyasztanunk őket. Nem is kell nagy adagokat bekebelezni belőlük, elég, ha üdítő és egészséges itallá turmixoljuk össze őket.

A gyümölcslevek bioflavonoidjai és enzimjei elősegítik az emésztést, és meggyorsítják az enzimek felszívódását

Noha a gyümölcslevek természetes gyümölcssavakat tartalmaznak, megemésztve lúgos kémhatást eredményeznek, helyreállítva a szervezet sav-bázis egyensúlyát a zsíros ételek után.  >>> A gyümölcs -és zöldséglevek akkor a leghasznosabbak, ha az elkészítésüket követően legkevesebb 24 órán belül el is fogyasztjuk azokat.

A gyümölcslevek akkor a leghasznosabbak, ha legkevesebb 24 órán belül elfogyasztjuk őket

A méregtelenítés szempontjából a lékúra valójában alig különbözik egy gyümölcs- vagy zöldségnapoktól: sokféle gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk el egy nap folyamán, de a léböjt is megtanít kordában tartani az éhséget!

Némely természetgyógyász ugyan azt tartja, hogy a lékúra hasznosabb, mint a teljes böjt, amikor csak vizet és citromlevet veszünk magunkhoz, mivel a lúgosító gyümölcs- és zöldséglevek meggyorsítják a tisztulás és regenerálódás folyamatát. Már maga az a tény, hogy ilyenkor iszunk és nem eszünk, is pihenteti az emésztőrendszert, hiszen nem kell a szilárd táplálékot megrágnunk, megemésztenünk és felszívnunk, úgyhogy a kúra tisztító – fiatalító hatásai szinte azon nyomban érezhető – külsőleg, a bőrön is.

A “lédivat” hódolói általában hetente egy napot szánnak a lékúrára, amely hasonló elvek szerint működik, mint a gyümölcs- vagy zöldségnapok. Akad azonban, aki tovább “él leveken” – akár egy egész hétig is, de kimondottan népszerű az 5 napos léböjt kúra…

A kúra előtt lényeges, hogy szoktassuk hozzá szervezetünket a szilárd táplálékok mellőzéséhez

Léböjt alatt alatt fontos a mozgás, valamint bizonyos alapvető vitaminszükségletek fedezése (mondjuk C-vitamin), akár tabletták szedésével is.

Egy léböjt napon a napi min. 3-4 liter folyadék (a gyümölcs -és zöldséglevek mellett gyógyteák, víz, természetes ásványvíz) fogyasztása nélkülözhetetlen!

1342
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]